Terapia cu albine poate vindeca artrita și reumatismul

433
Terapia cu albine poate vindeca artrita sau reumatismul. Apiterapia se referă la utilizarea albinelor în scopuri medicale. Veninul albinelor este utilizat pentru prevenirea artritei, dar și a altor inflamații sau boli degenerative precum Alzheimer, cancer, diabet, boli de inimă, ateroscleroză, Parkinson, osteoporoză sau osteoartrită.
Practic, pentru a beneficia de această terapie, se așează o albină pe piele, cu ajutorul unei pensete, pentru ca aceasta să înțepe epiderma și să injecteze veninul. Desigur, albinele nu sunt așezate la întâmplare pe corp, ci doar în anumite puncte specifice, la fel ca în acupunctură.
Veninul albinelor conține cel puțin 18 ingrediente active, iar printre acestea se află melitina, cea mai importantă, deoarece este eficientă împotriva inflamațiilor. Melitina este unul dintre cei mai puternici ingredienți naturali anti-inflamatori, deoarece stimulează secreția de către organism a unui hormon cu rol anti-inflamator: cortizolul. De asemenea, melitina are un efect extraordinar asupra sistemului nostru imunitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6033 secunde