Terapia cu lipitori reduce riscul de embolie pulmonară

143
Terapia cu lipitori reduce riscul de embolie pulmonară - lipitori2-1632838754.jpg

Articole de la același autor

Hirudoterapia este considerată în multe ţări drept o metodă complementară de tratament cu efecte benefice pentru sănătate. Cu toate că, în România nu este o terapie acreditată oficial, hirudoterapia este practicată chiar de medici pentru tratarea unor boli diverse.

„Saliva lipitorilor conţine hirudină, cel mai puternic anticoagulant cunoscut în medicină”, explică dr. Grigore Şeremet. Specialistul a precizat că lipitorile mai conţin un acid hialuronic natural mult mai eficient decât cel sintetic şi ajută structura ligamentară şi pe cea musculară să fie mai elastice.

Totodată, terapia cu lipitori are un efect reflexogen foarte puternic din momentul în care lipitoarea face incizia. „De regulă, aplicăm lipitorile în locurile cunoscute în acupunctură şi deblocăm meridianele energetice, efectul curativ fiind mult amplificat”, a adăugat medicul. El a precizat că, în plus, lipitorile au şi o puternică acţiune antibacteriană, locul în care au muşcat rămânând steril timp de 48 de ore. Mai mult decât atât, hirudoterapia este eficientă în tratarea reumatismului, dar şi a varicelor şi a hemoroizilor. Şi bolile cardiovasculare de tipul ischemiilor, aritmiilor, infarctului miorcardic pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu lipitori, acestea putând să dizolve cheagurile de sânge de pe artere, reducând astfel riscul de embolie pulmonară. „În afecţiunile oftalmologice, hirudoterapia dă rezultate bune în glaucom. Lipitorile îmbunătăţesc microcirculaţia şi stopează procesul de degradare a nervului optic”, conchide dr Şeremet. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3385 secunde