Concurs Terapia pentru cancerul la sân, în doar o săptămână

590

Articole recomandate

Datorită unei noi tehnici, testate deja în Statele Unite, tratamentul prin radioterapie pentru vindecarea cancerului la sân ar putea fi redus de la șase săptămâni la doar una.
Potrivit cotidianului The Telegraph, tratamentul presupune implantarea în corpul pacienților a unei mici cantități de material radioactiv, care face procedura terapeutică mult mai eficientă.
Astfel, femeile tratate vor suferi efectele secundare, cum ar fi oboseala sau grețurile, pentru un timp mult mai scurt.
Tratamentul standard pentru fazele incipiente ale cancerului la sân implică radioterapia, folosită pentru îndepărtarea tuturor celulelor canceroase rămase după extirparea tumorii.
Radioterapia tradițională expune la radiații X o parte mai mare din corp, însă noua terapie, numită iradiere parțială accelerată a sânului, presupune injectarea de mici particule radioactive în zona de unde tumora a fost îndepărtată, pentru a trata o zonă mai mică de țesut.
Societatea Americană a Chirurgilor a evaluat mai mult de 1.400 de femei care sufereau de cancer la sân în fază incipientă și care au fost tratate folosind noua tehnică.
Evaluarea a durat patru ani și a arătat că noua metodă de radioterapie are aceleași efecte ca și radioterapia tradițională.Tehnica este deja folosită în tratarea altor tipuri de cancer, cum ar fi cel cervical sau de prostată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8663 secunde