Termoterapia, o soluție miraculoasă pentru piele și sănătate

120
Termoterapia, o soluție miraculoasă pentru piele și sănătate - termoterapia-1569226342.jpg

Articole recomandate

Termoterapia o întâlnim astăzi atât în clinicile de fizioterapie și recuperare, cât și în cabinetele de medicină tradițională. Modul de abordare este, poate, diferit, însă, în esență, este vorba despre același principiu: folosirea locală a căldurii pentru tratarea sau ameliorarea unei afecțiuni, specifică csid.ro.


Termoterapia are o rază largă de afecțiuni unde are efecte benefice. De exemplu, este utilă în afecțiuni ale aparatului circulator datorită efectului imediat de vasodilatație. Chiar și cei care au probleme cardiace pot folosi căldura controlată pentru a ajuta organismul la curățarea vaselor de sânge în caz de arterioscleroză. Multe rezultate pozitive sunt și în cazurile de migrene, dureri de cap și sindrom de mâini și picioare reci, precum și dureri de spate.


"În cazul unor afecțiuni care țin de un grad mare de toxicitate acumulat în corp, termoterapia oferă rezultate extraordinare întrucât lucrează pe toate cele 5 căi emonctorii (de detoxifiere): elimină complet constipația, chiar fără schimbarea stilului alimentar; termoterapia ajută la păstrarea sănătății colonului, ajută la eliminarea calculilor renali sau a nisipului de la rinichi, tocmai de aceea se recomandă neapărat consumul de apă înaintea unei ședințe terapeutice cu raze infraroșii; stimulează detoxifierea prin transpirație, ajutând enorm la retenția de apă, pielea devenind fermă, întinsă", explică Nicoleta Magargiu, specialist în terapii jad și infraroșii.


Termoterapia cu raze infraroșii este utilă în procesul de detoxifiere și scădere în greutate. Căldura ajută să eliminăm apa reținută în țesuturi, stimulează tranzitul intestinal lent și ne ajută să avem o excreție zilnică, corectă, rezolvând complet constipația. Ne ajută la a slăbi atât în centimetri, cât și în kilograme, datorită faptului că promovează atât o funcționare mai bună a sistemului circulator sangvin, cât și datorită faptului că accelerează digestia. La ședințele de termoterapie, se dilată porii și se ajută la eliminarea surplusului de apă din țesuturi , lăsând pielea mult mai curată, tenul ferm și întinerit.


Efectele apar mai rapid sau mai târziu în funcție de vârstă dar și de gradul de gravitate a problemelor de sănătate. Dacă o persoană este foarte tânără, să zicem între 18 și 28 de ani, pot apărea rezultate imediat, după 2-4 ședințe: urina este mai închisă la culoare, somnul este mult mai bun, odihnitor, excreția se poate normaliza. Dacă o persoană are peste 55 de ani, atunci e nevoie de mai multă răbdare și timp, însă apar efectele pozitive.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8435 secunde