Concurs Testele pentru depistarea Chlamydiei trebuie efectuate la schimbarea partenerului sexual

587
Testele pentru depistarea Chlamydiei trebuie efectuate la schimbarea partenerului sexual - ae141908f639c12ae4c7ad302c257dd8.jpg

Articole recomandate

Specialiștii de la Universitatea St. George din Londra susțin că femeile ar trebui să efectueze testul pentru Chlamydia (infecție bacteriană, cu transmitere sexuală) de fiecare dată când își schimbă partenerul sexual. Cercetările realizate de oamenii de știință și publicate în British Medical Journal arată că numeroase cazuri de Chlamydia au apărut la femeile care și-au schimbat partenerii și care la ultima testare, efectuată cu cel puțin un an în urmă, nu erau bolnave.
Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile avertizează că riscul de a contacta infecția crește odată cu numărul partenerilor sexuali.
Infecția cu Chlamydia afectează tractul genital, se poate transmite prin contact sexual, dar și prin apa dintr-o piscină nedezinfectată sau prin folosirea unei toalete publice. Este foarte posibil ca bolnavii să nici nu-și dea seama că au contractat afecțiunea, căci simptomele fie nu apar deloc, fie se manifestă tardiv. Infecția netratată duce la infertilitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.671 secunde