Topul cauzelor de deces, preconizate pentru 2030

267

Articole recomandate

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) preconizează că în anul 2030 principalele cauze de deces, la nivel mondial, vor fi bolile de inimă, respectiv angina pectorală și infarctul miocardic. Pe plan secund se vor afla boala pulmonară obstructivă cronică și infecțiile acute ale sistemului respirator inferior, respectiv pneumonia.
De asemenea, va crește numărul deceselor cauzate de cancer, ca o consecință a înmulțirii autovehiculelor și a dezvoltării economice. Specialiștii OMS susțin că decesele cauzate de neoplazii, afecțiuni cardiace, dar și accidente rutiere (unul dintre principalele cauze de deces) vor constitui, împreună, 56% din totalul de 67 de milioane de morți preconizate a se înregistra anual.
Pe de altă parte, medicii preconizează o creștere redusă în ceea ce privește decesele cauzate de HIV/SIDA, urmată de o scădere drastică.
Potrivit OMS, cauzele de deces diferă, la nivel mondial, în funcție de vârstă, sex și rasă. Pentru persoanele cu vârste sub 34 de ani, accidentele surclasează afecțiunile, în timp ce pentru grupele de vârstă mai înaintată, bolile cronice și cancerul ocupă locuri fruntașe.
Clasificările diferă de la o țară la alta, în funcție de nivelul de dezvoltare al fiecăreia.
Multe dintre afecțiunile cu potențial fatal sunt provocate de vicii, precum fumatul, alcoolul, alimentația nesănătoasă, lipsa exercițiului fizic sau expunerea necorespunzătoare la soare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Opt din zece femei suferă de celulită
Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Cum să vă protejați pielea de frig
Pagina a fost generata in 2.7582 secunde