Tot mai puțini specialiști în radioterapie!

140
Tot mai puțini specialiști în radioterapie! - bolnaviidecancer-1391797017.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă criza acută de medicamente din secțiile de oncologie, bolnavii de cancer suferă și din cauza faptului că aparatele de radioterapie sunt vechi de zeci de ani. În plus, aceștia nu beneficiază de consiliere psihologică gratuită, așa cum primesc bolnavii din alte țări europene. 


Dr. Cristian Bușoi, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, susține că, pe lângă lipsurile materiale, multe spitale, chiar și centre universitare nu au specialiști în radioterapie. 
"O altă problemă ridicată este problema radioterapiei. Aici, ne frământă serios această chestiune pentru că lucrurile sunt foarte complicate: nu avem aparate de radio-terapie și nici specialiști", a spus președintele CNAS. 
Reprezentantul Ministerului Să-nătății, dr. Cristina Vladu, a declarat că reprezentanții ministerului au făcut un împrumut la Fondul Monetar Internațional, în ceea ce privește radioterapia și paliația. Urmează ca toate actele și demersurile să fie respectate, pentru ca acest împrumut să se finalizeze și apoi să fie investit în aparatură de radioterapie, necesară bolnavilor de cancer.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Centru modern de cercetare a cancerului
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Sănătate : Radioterapia, un segment prea sărac
Pagina a fost generata in 0.5509 secunde