Transplantul peste hotare - mai scump, dar mai de încredere

333

Articole de la același autor

Orice procedură de transplant, realizată într-un spital din străinătate depășește 150.000 de euro. Pe de altă parte, în România, chiar dacă nu este decontată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pacienții plătesc aproximativ 50.000 de euro. Calculele au fost făcute de reprezentanții Agenției Naționale de Transplant. Cu toate acestea, românii au mai multă încredere în medicii și tehnicile de peste hotare.
Totodată, potrivit specialiștilor, există o serie de patologii pentru care nu se pot realiza intervențiile chirurgicale în țara noastră. Printre acestea, transplantul de plămâni.
"Am fost, la un moment dat, foarte aproape să facem și această procedură, însă, din anumite considerente, a trebuit să renunțăm la proiect cel puțin o perioadă. Sperăm să reluăm ideea în scurt timp, pentru ca pacienții care au făcut operații de transplant pulmonar în străinătate să nu mai fie nevoiți să facă mereu naveta pentru monitorizarea stării de sănătate", a declarat, vineri, președintele Fundației pentru Transplant, dr. Victor Zota.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9425 secunde