Tratament inovativ pentru artroză cu ser preparat din sângele bolnavului

347

Articole recomandate

Românii diagnosticați cu artroză pot beneficia de o terapie inovatoare împotriva acestei afecțiuni, în cadrul unei clinici private din Capitală. Terapia, denumită Orthokine, presupune injectarea intra-articulară a unui ser preparat din sângele pacientului. Costul unui tratament de șase injecții este de 1.200 de euro și durează între trei și șase săptămâni. În acest interval, bolnavului îi sunt administrate una sau două injecții cu ser pe săptămână, în articulația afectată.
Această terapie a fost descoperită în Germania, în urmă cu 13 ani, și este folosită în prezent în Germania, Austria, Elveția, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Cipru, Cehia, Slovacia, Slovenia și China.
Artroza este o afecțiune în care cartilajul care protejează și învelește suprafețele articulare se deteriorează. Oasele, nemaifiind separate prin cartilaj, încep să se erodeze iar țesutul și osul subiacent sunt lezate, de unde și durerile articulare. În țara noastră, spun specialiștii, peste 200.000 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani sunt diagnosticate cu artroză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2891 secunde