Tratamentul spondilozei: drenajul limfatic

862
1
"Spondiloza cervicală este o îngustare a spațiului vertebral. În acest fel, apare compresia pe nervii locali care determină o durere localizată ce poate coborî până pe brațe. Când durerea iradiază până la degete, este vorba deja despre o hernie lombară", a explicat kinetoterapeutul Livia Urzică. 

Deși factorul major de apariție a spondilozei este îmbătrânirea, din păcate boala poate apărea chiar și la adolescenți. Este o boală cronică, o artroză care are multiple cauze: de la factorii genetici, leziuni ale gâtului, excesul de greutate și lipsa mișcării, artrita severă, intervenții chirurgicale. Simptomele bolii sunt dintre cele mai diverse: de la amețeli, dureri de cap, amorțeală și slăbiciune în brațe, lipsa de coordonare și chiar dificultăți în timpul mersului.

Tratamentul spondilozei poate conține medicamente pentru ameliorarea durerilor, dar este de preferat să se intervină și prin recuperare pentru a împiedica afectarea ireversibilă a nervilor.

"Procedura constă într-un preso-masaj, prin care se acționează asupra ganglionilor limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism. Astfel este deblocată limfa care este situată imediat sub piele, în spațiul celular", a completat kinetoterapeutul Livia Urzică. 

Comentează știrea

Lumy
30 noiembrie 2012
kinetoterapeut

Livia Urzica nu e kinetoterapeut,e asistenta.Ca sa fii kinetoterapeut trebuie sa faci facultate,nu liceul sanitar sau postliceala.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Martie 2012
Stire din Fun : Cauzele spondilozei
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cât de  gravă e spondilita?
Pagina a fost generata in 0.5358 secunde