Trucuri pentru scăderea colesterolului

802
Specialiștii în nutriție spun că nivelul colesterolului poate fi ținut sub control, dacă cei afectați sunt atenți la ce pun în farfurie. În primul rând, atrag atenția medicii, evitați grăsimile de origine animală, precum brânzeturile, mezelurile, smântâna și untul și folosiți mai degrabă margarină și ulei atunci când preparați bucatele.

În cămară, trebuie să aveți mereu câteva conserve de ton, macrou sau sardine, pești benefici pentru aparatul cardiovascular. Sunt practice pentru persoanele care nu au timp să gătească, dar sunt și economice și delicioase acompaniate de o salată.

Produsele alimentare aflate la reduceri nu sunt întotdeauna mai puțin bune pentru sănătate. Trebuie să învățați să citiți etichetele, la început va fi destul de dificil, dar cu timpul poate deveni o bună practică. La ce trebuie să fiți atenți: procentul total de grăsimi - maximum 2% materii grase; produsul nu trebuie să conțină ulei de palmier sau grăsimi hidrogenate. De asemenea, evitați să cumpărați mâncare gătită, de obicei conține multe grăsimi și sare în exces.

Foarte important: evitați raionul de dulciuri. Prăjiturile, ciocolata, cremele sau biscuiții sunt plini de grăsimi ascunse. Dacă mâncați frecvent la restaurant sau la cantină, faceți-vă un obicei din a comanda pește - ideal, de două trei ori pe săptămână. Conține grăsimi bune, spre deosebire de carnea roșie, și cel mai adesea este acompaniat de legume sau orez, deci nu are multe calorii.

v v v

Plimbările sau exercițiile de rezistență sunt la fel de importante ca regimul alimentar pentru scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, mișcarea este benefică pentru prevenirea creșterii în greutate, a diabetului, a maladiilor cardiovasculare etc. Este recomandată efectuarea unor exerciții fizice de intensitate moderată zilnic, timp de măcar un sfert de oră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Cum să țineți sub control colesterolul
Pagina a fost generata in 0.2863 secunde