Tusea cu expectorații, simptom al laringitei cronice

6881

Articole de la același autor

Laringita cronică este o afecțiune a laringelui cauzată de răceli, de inhalări cronice de substanțe iritante, de folosirea excesivă a vocii, de polipii de coardă vocală și de nodulii corzilor vocale, de fumul de țigară. Simptomul principal este răgușeala și poate fi însoțit de tuse cu expectorații și senzație de uscăciune în gât. Afecțiunea persistă mai mult de o săptămână și poate reapărea.
Tratamentul constă în antibiotice, antihistaminice, repaus vocal, interzicerea fumatului și, în cel mai rău caz, operație.

Laringele, organ în formă de cilindru localizat între faringe și trahee, este porțiunea căilor respiratorii ce conține corzile vocale care produc sunetele. Laringele este utilizat în timpul respirației, degluției și vorbirii. Laringita reprezintă inflamația mucoasei laringelui cauzată de utilizarea excesivă a corzilor vocale, de o iritație sau infecție.
Laringita este cauzată îndeosebi de răceli, de fumul de țigară, de infecțiile bacteriene. "Laringita cronică poate fi cauzată de polipii de coardă vocală, de nodulii corzilor vocale sau de leziunile canceroase", ne-a declarat dr. Victor Loghin, medic primar ORL.
Afecțiunea poate fi provocată și de alergii sau de boala de reflux gastrointestinal. Alte cauze ale laringitelor cronice pot fi utilizarea excesivă a corzilor vocale în anumite profesii. Cei mai expuși sunt cântăreții, profesorii, avocații.
Laringita cronică persistentă se manifestă prin dureri în gât, modificarea sau pierderea vocii, tuse, expectorații, senzații de uscăciune în gât. Laringita cronică persistă mai mult de o săptămână și poate reapărea. Afecțiunea poate antrena modificări permanente ale mucoasei rezultate din expunerea repetată la praf, aer uscat, fum de țigară.
Specialistul recomandă antibiotice, antihistamice, repaus vocal, întreruperea fumatului, vitaminoterapie și, în cel mai rău caz, intervenție chirurgicală în cazul laringitei cronice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6279 secunde