Uleiul de macadamia face minuni pentru piele și păr

461
Uleiul de macadamia, obținut din fructele arborelui omonim originar din Australia, este recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii, dar și în tratamente pentru părul uscat. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte plăcut și sunt din ce în ce mai apreciate ca delicatese, în gastronomie.

Uleiul este obținut prin presarea la rece a nucilor, nu este gras și pătrunde rapid în piele. Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul că are cea mai mare cantitate de acizi grași mononesaturați dintre toate uleiurile presate la rece folosite în cosmetică.

Uleiul de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care conțin cantități mari de acid palmitoleic, care se aseamănă sebumului (grăsimea produsă în mod natural de pielea omului, pentru protecție). Este un emolient excelent și deosebit de bun pentru tenul uscat și matur, dar și hidratant pentru toate tipurile de piele.

Concentrația mare (21%) de acid palmitoleic, dar și cea de acid oleic (58%) ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii - reduce apariția ridurilor fine, atunci când este utilizat în masajul facial.

Mai mult decât atât, uleiul de macadamia are un efect revigorant asupra pielii și ajută la prevenirea bolilor de piele.

Datorită efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a rănilor minore, calmează arsurile solare, oferă protecție împotriva acțiunii nocive a soarelui și a altor afecțiuni ale pielii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7904 secunde