Un compus testat pe șoareci ar putea frâna căderea părului și afecțiunile cutanate

114
Un compus testat pe șoareci ar putea frâna căderea părului și afecțiunile cutanate - cadeparul2990x660-1533020336.jpg

Articole de la același autor

Un compus testat pe șoareci ar putea reinversa căderea și albirea părului, precum și unele afecțiuni ale pielii corelate cu regimuri alimentare bogate în grăsimi și colesterol, potrivit unui studiu publicat luni de Scientific Reports și citat de EFE.

Conform studiului desfășurat de Universitatea americană Johns Hopkins acest compus ar frâna unele grăsimi numite glico-sfingolipide (GSL), care se găsesc în piele și în alte membrane celulare. Grăsimile sunt legate de căderea părului și de alte afecțiuni cutanate, potrivit cercetătorilor implicați în acest studiu.

Aceste grăsimi ar putea fi însă frânate cu ajutorul acestui compus numit D-PDMP, realizat din D-threo- difenil- ylaminol(10)-morfolină-1-propanol și care a fost testat pe șoarecii de laborator.

La aceste concluzii s-a ajuns după ce un grup de șoareci a urmat timp de 12 săptâmâni un regim alimentar occidental bogată în grăsimi și colesterol, în timp ce un alt grup de rozătoare a fost hrănit cu o dietă standard.

Comparativ cu cei care au primit mâncare standard, șoarecii care au urmat un regim alimentar occidental au suferit o pierdere și o albire a firelor de păr, precum și unele afecțiuni ale pielii.

Aceste rezultate au devenit mai severe când șoarecii au continuat să fie alimentați cu un regim occidental nesănătos timp de 36 de săptămâni: 75% dintre rozătoare au suferit probleme de cădere a firelor de păr.

Studiul, finanțat de por National Institutes of Health, a demonstrat că după ce le-a fost administrat compusul D-PDMP, simptomele s-au frânat sau chiar inversat.

Totuși experții au precizat că rezultatele nu atestă totuși faptul că acest compus ar putea avea efecte și asupra oamenilor.

A determina modul în care alterarea GSL poate afecta aspectul părului și provoca afecțiuni ale pielii ar putea asigura eficiența tratamentului cu D-PDMP și reduce efectele negative, potrivit cercetătorilor.

"Sperăm ca pe viitor acest tratament să ducă la o recuperare a cazurilor de alopecie și la o întârziere a procesului de albire a părului, precum și la o regenerare rapidă a leziunilor pielii", a declarat medicul participant la studiu, Subroto Chatterjee, profesor de Medicină Pediatrică la Universitatea Johns Hopkins.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6 secunde