Un constănțean, tată a doi copii, are nevoie de ajutor pentru a învinge cancerul

429
La 36 de ani, Florin Marinescu își petrece zilele între spitale și se luptă pentru a învinge o boală necruțătoare, pentru a putea să-și vadă cei doi copii, de 14 și respectiv 3 ani, mari. În toamna lui 2009, bărbatul a fost diagnosticat cu cancer de rect și a început calvarul: investigații, drumuri între Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Institutul Oncologic București, supunerea la o intervenție chirurgicală de urgență pe 15 decembrie, prin care i-a fost montat un "anus contra naturii" și începerea chimioterapiei, la sfârșitul lunii ianuarie. Menționăm că a fost nevoie de o îmbinare a tubului digestiv cu peretele anterior al abdomenului. Peretele abdominal a fost tăiat, iar colonul a fost deschis spre exterior, permițând evacuarea materiilor fecale într-o pungă etanșă.
Terapia post-operatorie ar fi trebuit să înceapă la scurt timp după intervenție, dar a fost amânată, pentru că la Spitalul Județean Constanța nu erau perfuzoare -
ne-a spus soția bolnavului, Monica Marinescu.
Între timp, starea de sănătate a constănțeanului este critică. Bărbatul a fost transportat, duminică, la Unitatea de Primiri Urgențe, acuzând dureri puternice în capul pieptului și balonare. După ce i-au fost administrate anti-spastice și analgezice, bărbatul a fost urcat în ambulanță și transportat la Institutul Oncologic București, pentru tratament și continuarea radioterapiei.
Familia și-a pierdut însă încrederea în medicii români, care, de altfel, ridică din umeri când sunt întrebați ce trebuie făcut mai departe. Au recomandat familiei să apeleze la medicii de peste hotare, de la o clinică din Viena. "Nu pot să stau aici și să aștept, trebuie să fac tot posibilul pentru ca soțul meu să se facă bine", ne-a spus femeia. Posibilitățile financiare sunt însă limitate. Într-o primă instanță, familia are nevoie de 3.000 de euro pentru deplasarea la Viena.
Cei doi soți au pus la dispoziția constănțenilor două conturi. Un cont în lei, RO84 RZBR 0000 0600 0274 1556, deschis la Raiffeisen Bank SA Agenția Constanța, pe numele Marinescu Florin și un cont în euro, RO70RNCB011403189561002 (EUR), deschis la BCR Sucursala Constanța, pe numele Marinescu Monica (telefon 0723575213).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Vitamine esențiale pentru organism
Pagina a fost generata in 2.3755 secunde