Un măr pe zi vă păzește de Alzheimer
Un articol publicat în revista Journal of Neurochemistry, semnat de mai mulți oameni de știință de la Montefiore Medical Center din New York, relevă că merele au compuși chimici care inhibă efectul Alzheimer-ului.
Potrivit cercetătorilor, coaja dulce-acrișoară a merelor conține polifenol, un compus care împie-dică avansarea bolii și stimulează transmiterea impulsurilor de la o celulă nervoasă la alta.
Merele nu sunt singurele fructe care conțin această substanță benefică. Același efect îl au și strugurii și vinul roșii.
Potrivit cercetătorilor, coaja dulce-acrișoară a merelor conține polifenol, un compus care împie-dică avansarea bolii și stimulează transmiterea impulsurilor de la o celulă nervoasă la alta.
Merele nu sunt singurele fructe care conțin această substanță benefică. Același efect îl au și strugurii și vinul roșii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 03 Decembrie 2010
Vineri, 03 Decembrie 2010
Joi, 02 Decembrie 2010
Joi, 02 Decembrie 2010
Miercuri, 01 Decembrie 2010