Un nou centru de recoltare sanguină ar putea prinde contur la Mangalia

80
Un nou centru de recoltare sanguină ar putea prinde contur la Mangalia - centrurecoltaremangalia-1376929171.jpg

Articole de la același autor

Donarea de sânge este o prioritate pentru medicina constănțeană, astfel că în nenumărate rânduri, atât specialiștii din cadrul Centrului Regional de Transfuzii Constanța, cât și reprezentanți ai diferitelor ong-uri din județ au promovat în rândul populației, această idee. 

Un astfel de demers va avea loc la sfârștiul acestei săptămâni și la Mangalia, unde Rotary Mangalia va organiza prima regată de caritate în cadrul căreia va fi inițiat și proiectul "Un strop de viață", care își propune să sensibilizeze populația pentru donarea voluntară de sânge și înființarea în Mangalia a unui "Centru de recoltare și conservare a sângelui".

"Proiectul a fost gândit în primul rând în acest sens, de sensibilizare a populației pentru donarea de sânge. Vrem să demarăm cursuri de informare pentru populația din sudul litoralului în mod special, pentru că aici oamenii nu sunt încă suficient de receptivi. Deocamdată, primii pași au fost făcuți pentru că avem ca parteneri Spitalul Mangalia, care ne-a pus la dispoziție un cabinet de recoltare ce sperăm să devină un centru permanent. Ne-am decis asupra părții de sud pentru că la Constanța, oamenii merg să doneze la Centrul regional. Și acolo am primit tot suportul din partea medicului Alina Dobrotă, care ne susține și care va participa activ la acest proiect de informare. 

Vom începe să diseminăm informațiile acolo unde credem că este cel mai important, adică în școli și licee, pentru ca toți copiii și tinerii să înțeleagă importanța actului de donare", a declarat, pentru Cuget Liber, dr. Ana Oleniuc, președintele Rotary Mangalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3967 secunde