Un nou tratament pentru bolnavii de poliartrită reumatoidă

3065
8
Un nou tratament pentru bolnavii de poliartrită reumatoidă - poliartrita-1338312296.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ un procent din populația României este afectată de poliartrită reumatoidă, o boală autoimună progresivă, nevindecabilă, care distruge cartilagiile și oasele. Boala debutează, de obicei, cu inflamarea încheieturilor și dificultatea de a folosi mâinile în primele ore ale zilei. Chiar din primii ani de la instalare, boala afectează abilitățile locomotorii ale pacientului.

Dr. Ruxandra Ionescu, președintele Societății Naționale de Reumatologie, spune că această afecțiune este subdiagnosticată în țara noastră. Medicul a precizat că, deși avem la dispoziție cele mai noi tratamente, acestea sunt foarte scumpe, costul lunar al terapiei ajungând până la 2.000 de euro. Totodată, doar 200 de pacienți beneficiază de acest tratament prin programul național dedicat acestei boli. În România, din cele nouă terapii biologice utilizate în Statele Unite ale Americii și restul Europei, sunt folosite patru, a adăugat dr. Ionescu.

Medicii specialiști au lansat, recent o nouă metodă de terapie pentru pacienții cu poliartrită reumatoidă care nu răspund la alt tip de tratament. Medicamentul se eliberează pe bază de rețetă și se administrează prin injecție subcutanată, de obicei în coapsă sau abdomen. Noua terapie este diferită, deoarece are o acțiune mai rapidă, generează mai puțin dis-confort și este mai puțin dureroasă la injectare. 

Comentează știrea

ricean iuliana
30 mai 2012
medicament pt poliartrita

va rog sa mi scrieti care este medicamentul pt poliartrita nou aparut va multumesc

VISAN ANA-MARIA
31 mai 2012
POLIARTRITA

Buna ziua, doresc sa stiu care este tratamentul nou pentru poliartrita, si cum pot beneficia de el ( nu-mi permit un tratament de 2000 euro lunar ), va multumesc...

lauragudea
3 iunie 2012
poliatrita

buna ziua,am fost diagnosticata de poiatrita reumatoida in urma cu un an si ceva.de atunci iau diverse tratamente cu metrotexat,arava,plaquenil,prednison,sulfasalazina... .dar inutul starea mea sa agravat,acum am fost propusa pt tratamentul biologic nou aparut.as dori sa stiu ce riscuri are acest tratament si daca are reactii adverse?va multumesc!

AURORA
2 iulie 2012
POLIARTRITA

buna ziua, tatal meu este diagnosticat cu poliartrita reumatoida si as vrea sa stiu cum se numeste acest medicament si cum poate beneficia de el. va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent daca se poate,

Adrian
12 februarie 2013
poliartrita tratament

Va rog sa-mi comunicati numele noului medicament -exista tratament pentru aceasta afectiune ?( unde?)

marinela
25 iunie 2014
poliatrita

noul tratament

Alraudhy
24 septembrie 2014
Poliartrita reomatoidava

Va rog sa- mi scrieti numele nou . Pentru poliarita

Răspuns la: medicament pt poliartrita
Adăugat de : ricean iuliana, 30 mai 2012
va rog sa mi scrieti care este medicamentul pt poliartrita nou aparut va multumesc
Lilia
21 februarie 2017
As vrea sa ma consult si eu cu un medic

Sint deacord

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6087 secunde