Un nou tratament pentru hemofilie

420
Administrația Alimentației și a Medicamentelor (FDA) a aprobat un nou tratament pentru hemofilia A, o boală ereditară destul de rar întâlnită și caracterizată printr-o tulburare a coagulării sângelui.
Noul tratament se numește Xynthia și este o versiune manipulată genetic a factorului VIII, o proteină esențială care ajută la coagularea sângelui. Factorul VIII, cunoscut ca factor antihemofilic, este deficitar sau lipsește la persoanele care suferă de hemofilia A.
Astfel, Xynthia a fost auto-rizat pentru controlul și prevenirea sângerării, care poate să apară în mod spontan sau în urma unui accident/răniri la persoanele cu hemofilie. De asemenea, FDA a autorizat acest tratament și pentru prevenirea sângerării în urma unei intervenții chirurgicale.
"Acest produs este o opțiune pentru pacienții cu hemofilia A. Factorul antihemofilic este produs fără aditivi din materia umană sau animală, fapt care diminuează semnificativ riscul unor efecte secundare la tratament", explică dr. Jesse Goodman, directorul Centrului American FDA de Cercetare și Evaluare Biologică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5598 secunde