Statistică "aburită"

Un român bea peste 15 litri de alcool

335
Iulie a fost declarată Luna Națională a Informării despre Efectele Consumului de Alcool, iar la nivelul țării, se desfășoară o campanie de informare a tinerilor și adolescenților cu privire la pericolele aduse de consumul de alcool, cu mesajul "Fiți conștienți, alcoolul distruge vieți!".

La nivelul județului nostru, medicii Biroului de Programe de Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică vor distribui broșuri și postere care conțin mesaje pentru tineri și gravide, în cabinetele medicilor de familie și în alte locații.

Conform unei estimări prezentate de Ministerul Sănătății, "în România, mor anual peste 17.000 de oameni din cauza consumului de alcool, iar peste jumătate dintre aceștia mor în perioada activă a vieții, adică între 20 și 64 de ani". În același document, se mai arată: "Între cauzele de mortalitate atribuite consumului de alcool, se numără accidentele (mortalitate de trei ori peste media UE), bolile cardiovasculare (mortalitate de două ori peste media UE) și ciroza hepatică".

Conform unor studii realizate în perioada 2003 - 2005, de ministerul de resort, un român de peste 15 ani consumă în medie 15,3 litri de alcool pe an. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Berea întârzie menopauza cu doi ani
Joi, 07 Aprilie 2011
Stire din Eveniment : Ucigași cu tărie-n… sânge
Pagina a fost generata in 0.8075 secunde