Concurs Un strămoș al tigrului, responsabil de transmiterea virusului HIV la om

276

Articole recomandate

Cele mai vechi rădăcini ale virusului care provoacă SIDA au fost depistate la o specie de tigru care a trăit în urmă cu zeci de milioane de ani, spun ultimele studii. Se pare că virusul a preluat o parte din materialul genetic al tigrului, iar o rămășită din această felină a rămas prezentă până astăzi în structura virusului. Se pare că acea specie de tigru ar fi mușcat o maimuță, ceea ce a dus la perpetuarea virusului la om, într-un final.
Cercetătorii spun că noile descoperiri nu vor conduce la un tratament împotriva SIDA, însă oferă informații importante cu privire la modul în care acționează virusul. "În primul rând trebuie să înțelegem pas cu pas cum acționează virusul, pentru ca apoi să putem crea un antidot care să fie eficient", a explicat președintele Departamentului de Biochimie și Biofizică al Universității din Rochester, Robert Bambara, potrivit news.health.com.
Descoperirile au fost făcute în timp ce cercetătorii încercau să realizeze cum HIV, virusul care provoacă SIDA, distruge celulele și le folosește pentru a se dezvolta. Ei au descoperit că elementul generator al acestui virus este o genă care ar putea să provină de la un strămoș al tigrului. Acum cercetătorii speră să găsească o similitudine între virusul uman și cel identificat la maimuțe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5054 secunde