Unde se fac testări gratuite pentru HIV, hepatită B și C

202
Unde se fac testări gratuite pentru HIV, hepatită B și C - testhiv24horasnewscombr72259100-1573202479.jpg

Articole de la același autor

Sunteți puțin îngrijorați? Vă temeți că ați putea avea HIV, hepatită B sau hepatita C? Dacă aveți astfel de suspiciuni, trebuie să știți că vă puteți testa doar pentru o infecție sau puteți beneficia de pachetul "Combo", care include testarea pentru cele trei infecții. Testările se fac la sediul Fundației "Baylor Marea Neagră" din Constanța. 


Specialiștii de aici spun că, dacă doriți să vă faceți gratuit analizele de HIV și hepatitele B și C, vă puteți programa și online, folosind un formular, care este afișat pe site-ul lor. 


"Când folosiți sistemul electronic de programare de pe site sau vă programați telefonic, țineți cont de faptul că programările se fac doar în limita locurilor disponibile, maximum 67 pe săptămână. Programul «Baylor» de testare este singurul gratuit din Dobrogea și din acest motiv este foarte solicitat. Toate cheltuielile necesare desfășurării acestui program gratuit de testare sunt acoperite 100% din fonduri private", au precizat specialiștii "Baylor". 


Ei sfătuiesc populația să nu se panicheze, întrucât testarea pentru hepatite nu este o urgență și așteptarea unei programări câteva săptămâni nu vă afectează. 


Prima infecție, HIV, este de fapt denumirea prescurtată a virusului imunodeficienței umane, care determină, în timp, boala numită SIDA. HIV se transmite prin intermediul sângelui contaminat, de la persoana infectată la cea sănătoasă. Afecțiunea se poate transmite și în urma unei intervenții chirurgicale, stomatologice, dar și într-un salon de manichiură- pedichiură, unde v-ați tăiat întâmplător la tatuaj, dar mai ales prin contactul sexual neprotejat. În unele situații, dar mai rar, se poate întâmpla ca HIV să se transmită de la mama infectată la făt. 


Hepatitele B și C, în schimb, apar ca urmare a infectării cu virusurile hepatitice, complet diferite unul față de altul. Cum se transmit acestea?


Căile de transmitere pentru hepatitele B și C sunt, în principiu, aceleași: prin sânge, prin intermediul drogurilor injectabile, pe cale sexuală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8747 secunde