Unde și de ce facem analiza apei?

266
Unde și de ce facem analiza apei? - untitled-1431067798.jpg

Articole recomandate

Apa este produs natural care, în cursul circuitului sau prin natură, se îmbogățește cu diferite elemente asociate cu săruri minerale. 


Componența chimică și calitatea se poate fi constatată în prima fază prin gust, culoare și miros. Aceasta depinde de natura rocilor și a solului pe care le împregnează și le străbate. Astfel ea poate avea diferite culori, mirosuri, poate fi mai mult sau mai puțin calcaroasă, mai dulce, cu gust mai sărat sau acru, mai mult sau mai puțin încărcată de săruri minerale, mai mult sau mai puțin încărcată în metale grele (în special fier,mangan) etc. 


Atunci când sesizăm cele mai mici anormalități legate de gustul, culoarea și mirosul apei, ca de altfel și în toate cazurile în care apa se consumă ca atare, fără a se ști calitatea ei, este indicat cu desăvârșire recoltarea unei probe pentru ANALIZA DE LABORATOR. Cei care doresc să afle dacă apa din propria fântână este sau nu potabilă și dacă poate să fie folosită fără a genera alte complicații se pot adresa oricărei Direcții de Sănătate Publică din județul în care locuiesc sau din orașul reședință de județ unde se poate face analiza apei potabile. 


Trebuie spus că analiza apei potabile implică nu doar analize microbiologice, și identificarea factorilor patogeni care se pot afla în apă, dar și investigații fizico-chimice, inclusiv în ceea ce privește concentrația de nitriți și nitrați din apă


Procedura impune o cerere în nume personal, achitarea taxei, adresa de domiciliu și adresa sursei de apă. Solicitantul primește sticle sterilizate pentru recoltarea probei pentru analiza apei potabile. De menționat că buletinul cu rezultatul analizelor microbiologice și fizico-chimice se poate elibera în circa o săptămână de la solicitare. 


În multe cazuri vor ieși la iveală indicatori biologici, fizici și chimici, ce depășesc limitele admise de normativele în vigoare, iar următoarea etapă este eliminarea acestora prin tehnologii speciale . Anumite probleme ale apei depistate în analiza de laborator pot fi corectate cu sisteme pentru filtrare, tratare si purificare, unde le puteți găsi și pe www.bewater.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.58 secunde