Unele probleme de vedere se corectează înlocuind cristalinul

201
Unele probleme de vedere se corectează înlocuind cristalinul - fondcristalin-1643308497.jpg

Articole de la același autor

Problemele de vedere apar, de cele mai multe ori, la persoanele de vârsta a doua, dar aceasta nu este o regulă. Specialiștii susțin că majoritatea cauzelor scăderii acuității vizuale implică afectarea unuia dintre mijloacele de refracție, motiv pentru care una din cele mai bune soluții pentru aceste cazuri este chirurgia intraoculară a cristalinului.

Vederea este extrem de importantă pentru oricine. Pe scurt, ochiul uman este o structură anatomică care are diferite mijloace de refracție, iar cristalinul este cel mai important dintre toate. Din nefericire, multe probleme de sănătate pot afecta structurile oculare, deci trebuie să luați măsuri corective din timp, iar unul dintre tratamentele disponibile este operația de înlocuire a cristalinului.

În primul rând, trebuie subliniat faptul că funcția principală a mediului de refracție este aceea de a face ca razele de lumină să ajungă la un anumit punct de pe retină, pentru a atinge acuitatea vizuală maximă. Potrivit dr. Ramona Mazilu, atunci când există o problemă cu corneea sau cristalinul, lumina va atinge punctul greșit, provocând diverse probleme de vedere la persoana afectată. „Tocmai de aceea, chirurgia intraoculară a cristalinului este tratamentul medical indicat pentru rezolvarea problemelor de refracție și cataractă. Nu vă speriaţi! Procedura constă în introducerea unui cristalin artificial în ochi pentru a corecta sau înlocui întregul cristalin natural. Altfel spus, cristalinul este structura principală axată pe redirecționarea luminii către retină. Dacă funcția sa este modificată, oamenii vor avea probleme oculare semnificative și alte simptome oculare. De exemplu, diferite tipuri de boli pot afecta această structură, cataracta fiind una dintre cele mai frecvente, aceasta reprezentând prezența opacității cristalinului și poate avea diverse grade. În principiu, este o problemă de sănătate asociată cu îmbătrânirea, fiind mai frecventă la vârstnici. Alte boli ale cristalinului care afectează funcția sunt următoarele: presbiopia, opacitatea capsulară, sindromul pseudoexfoliativ”, a precizat medicul.

În plus, există și tulburări care, deși nu afectează în mod direct cristalinul, îi pot modifica funcția. Printre acestea se remarcă miopia, hipermetropia și astigmatismul. Toate aceste boli modifică punctul în care lumina lovește retina, rezultând o vedere încețoșată. Şi din această cauză, chirurgia intraoculară a cristalinului este o tehnică recomandată, pentru a corecta problemele de refracție și a elimina dependența de ochelari sau lentile de contact. În trecut, medicii recomandau această intervenție chirurgicală numai în problemele grave. Cu toate acestea, în ultimii ani, o folosesc și pentru a corecta tulburările de intensitate moderată. Referitor la procedura în sine, aceasta este foarte rapidă și durează aproximativ 30 de minute, dacă nu există complicații. Pregătirea pentru intervenția chirurgicală începe, însă, cu o săptămână înainte de operație, când medicul oftalmolog face mici găuri cu laserul între camera anterioară a ochiului și cristalin pentru a preveni creșterea presiunii intraoculare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6566 secunde