Untul de arahide, benefic împotriva maladiilor cardiace

167
Un studiu publicat în Journal of Nutrition demonstrează că untul de arahide poate fi benefic în lupta împotriva maladiilor cardiace, deoarece este bogat în grăsimi saturate, care reduc semnificativ concentrația de colesterol din sânge. În opinia cercetătorilor americani, untul de arahide reduce cu aproape 50% riscul de producere a infarctului, dacă este consumat de cel puțin cinci ori pe săptămână.
Echipa de experți de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la această concluzie, după ce a studiat obiceiurile alimentare a peste 6.000 de femei care sufereau de diabet. Maladia conduce la creșterea semnificativă a riscului de producere a infarctului și a accidentelor cerebrale.
Comparând rezultatele studiului cu datele referitoare la numărul persoanelor care au suferit un infarct și/sau un accident cerebral, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau arahide cu regularitate au beneficiat de cea mai mare protecție, iar riscul de apariție a acestor maladii a fost redus cu până la 44%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7694 secunde