Unul din patru oameni nu pune mâna la gură când strănută

435

Articole de la același autor

Boli precum gripa, tuberculoza sau o simplă răceală sunt transmise prin tuse și strănut. Majoritatea oamenilor știu acest lucru, dar ignoră luarea unor măsuri pentru a evita transmiterea bolilor, cum ar fi punerea mâinii la gură. Prof. Nick Wilson, de la Universitatea Wellington din Noua Zeelandă, a realizat un studiu, în timpul epidemiei de gripă AH1N1 și a constatat că unul din patru oameni nu-și duc mâna la gură când strănută sau tușesc.
Chiar și această metodă, simplă, nu este eficientă decât dacă mâinile sunt dezinfectate în cel mai scurt timp. "Când tușiți și vă țineți mâna la gură, virușii vor ajunge pe mâna dumneavoastră. Dacă atingeți apoi clanța ușii, mobilierul și alte lucruri, iar alte persoane le ating în urma voastră, virușii pot fi contractați", a afirmat specialistul.
Studiul a fost realizat în mai multe spații aglomerate, respec-tiv într-o stație de tren, într-un centru comercial și un spital din Wellington. Rezultatul: doar 30 de oameni au folosit șervețele nazale, iar o persoană din 77 și-a folosit mâneca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Decembrie 2010
Stire din Sănătate : Diareea, tratată cu miros de rozmarin
Pagina a fost generata in 1.8156 secunde