Urgență globală! Virusul Zika face ravagii! Ce risc de infectare există în România

123
Urgență globală! Virusul Zika face ravagii! Ce risc de infectare există în România - analize-1454399858.jpg

Articole recomandate

Virusul Zika nu reprezintă în momentul de față niciun pericol pentru România, însă cei care călătoresc în America Centrală și de Sud ar putea să fie expuși, a declarat marți pentru AGERPRES președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.


Precizarea intervine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti, constituie ''o urgență globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creșterea numărului de nou-născuți cu malformații congenitale înregistrați în Brazilia în ultima vreme.

"În momentul de față, nu reprezintă niciun pericol pentru România. Singura problemă poate să fie legată de cei care călătoresc în zonele afectate din America Centrală și America de Sud, în măsura în care infecția poate să apară transmisă de țânțar și problema este legată de femeile care sunt însărcinate pentru că există o mare probabilitate a asocierii infecției cu apariția unor malformații congenitale. În cazul celor care călătoresc nu trebuie luate măsuri speciale doar că trebuie să țină cont că marea majoritate a cazurilor infectate nu știu că sunt bolnave", a afirmat medicul.

Potrivit acestuia, aproape 80% dintre cazuri se manifestă asimptomatic, iar restul de 20% cu boală febrilă, dureri articulare, conjunctivite, potrivit Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde