Usturoiul inhibă dezvoltarea și evoluția cancerului

558
Asociația Dietetică Americană susține că pentru a obține efecte pozitive importante asupra sănătății cu ajutorul usturoiului, o persoană trebuie să consume zilnic 600 – 900 mg de usturoi, aproximativ un cățel de usturoi.
Cercetătorii care au studiat efectele usturoiului au descoperit că acesta poate fi bun și pentru prevenirea cancerului. Usturoiul inhibă dezvoltarea și evoluția cancerelor de piele, de sân, colon, stomac, esofag și prostată.
Potrivit altor studii, usturoiul are capacitatea de a determina efecte similare cu cele constatate în urma administrării antibioticelor.
În ciuda rezultatelor contradictorii, majoritatea studiilor clinice susțin efectele pozitive ale usturoiului asupra afecțiunilor cardiovasculare. Astfel, acesta scade colesterolul din sânge și împiedică formarea cheagurilor de sânge.
Cu toate acestea trebuie să fii precaut când începi un tratament cu suplimente pe bază de usturoi, deoarece în timpul tratamentului nu trebuie să iei aspirină sau nu poți începe acest tratament dacă au trecut mai puțin de 7 zile de la o intervenție chirurgicală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.799 secunde