Vă înroşiţi des la faţă? Iată cum puteți remedia situația!

439
Vă înroşiţi des la faţă? Iată cum puteți remedia situația! - inrosire-1686137497.jpg

Articole de la același autor

Înroşirea involuntară a obrajilor şi a gâtului poate apărea în cele mai nepotrivite momente şi poate avea numeroase cauze fizice şi emoţionale care stimulează sistemul nervos şi cauzează dilatarea vaselor de sânge.

Din punct de vedere fizic, susţin specialiştii, roşeaţa poate apărea când organismul este supraîncălzit din cauza temperaturii, a febrei sau a excitării. De asemenea, alimentele picante, unele medicamentele pentru ADHD şi pentru colesterol sau hipertiroidismul pot cauza înroşirea. Anumite persoane, însă, au mai multe vase de sânge la nivelul feţei care se pot dilata. Chiar dacă aceste persoane nu sunt anxioase, neliniştea creată de faptul că roşesc, poate agrava problema. Aşadar, odată ce vă simţiţi faţa fierbinte şi roşie, vă simţiţi şi mai jenat, iar roşeaţa se agravează. De fapt, doar gândul că v-aţi putea îmbujora poate crea nelinişte şi poate declanşa o afecţiune numită eritrofobia sau teama de a roşi în public, sunt de părere unii psihologi.

Ca să scăpaţi de această jenă, încercaţi să zâmbiţi. Aceasta este o modalitate bună de a estompa îmbujorarea, care va arăta mai natural pe obraji împreună cu un surâs. Unele persoane consideră îmbujorarea ceva drăguţ, pe când alţii nici nu o observă. Dacă vă gândiţi la ce cred ceilalaţi despre faptul că roşiţi nu faceţi decât să agravaţi situaţia. De asemenea, încercati să gestionaţi stresul. Tehnicile de relaxare, respiraţia profundă, meditaţia pot linişti sistemul nervos şi pot scădea tensiunea arterială asociată cu anxietatea. Nu în ultimul rând, răcoriţi-vă cu un pahar de apă rece care poate ajuta la scăderea temperaturii corpului, sau prin aplicarea unor comprese cu apă sau lapte care ajută la contractarea vaselor de sânge. În plus, răcoriţi-vă cu un pahar de apă rece care poate ajuta la scăderea temperaturii corpului sau prin aplicarea unor comprese cu apă sau lapte care ajută la contractarea vaselor de sânge. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5717 secunde