Vaccinarea în școli a elevilor se va face la medicii de familie

373
Vaccinarea în școli a elevilor se va face la medicii de familie - vaccinaricopii-1343837145.jpg
Copiii care învață în școlile din țara noastră nu vor mai fi vaccinați în unitățile de învățământ, ca și până acum. Elevii vor fi nevoiți să se deplaseze până în cabinetul medicului de familie pentru a fi imunizați.
Hotărârea a fost luată de Ministerul Sănătății la începutul lunii trecute, prin modificarea schemei de vaccinare, și a provocat nemulțumiri în rândul medicilor de familie. Aceștia sunt de părere că în interiorul școlilor, copiii erau mult mai ușor de vaccinat, mai mult, odată cu această decizie, cel mai probabil, unii elevi nici nu vor mai ajunge în cabinete pentru a se vaccina.
"De la 1 iulie, Comisia de Vaccinologie a Ministerului Sănătății a decis trecerea vaccinării elevilor și a adolescenților de la școală la medicul de familie. Nu ne împotrivim acestui lucru, dar trebuie să avem în vedere că la școală copiii erau ușor de prins, pe când la medicul de familie vor ajunge mai greu. Avem îndoieli că vor veni la vaccinare, dacă nu este o modalitate de obligativitate", a declarat Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicină de Familie.
Cadrele medicale mai spun că, fără vaccinare, elevii se pot îmbolnăvi mult mai repede și există și riscul apariției unor epidemii: "Situația vaccinală ar putea fi înrăutățită dacă vom încerca să convingem domnișoarele că trebuie să se vaccineze antirubeolic. Mă tem că acestea nu vor veni să se imunizeze și asta poate însemna că, peste zece ani, când vor fi gravide, o parte din ele se vor îmbolnăvi și vor naște copii cu malformații majore".
Potrivit deciziei Ministerului Sănătății, noile prevederi ar trebui să se aplice în cazul elevilor, începând din toamna acestui an, odată cu începerea anului școlar 2012 - 2013.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6615 secunde