Vaccinul antigripal pentru acest sezon, produs la Cantacuzino

165
Vaccinul antigripal pentru acest sezon, produs la Cantacuzino - vaccinantigripal-1357656536.jpg
Vaccinul antigripal pentru sezonul 2013-2014 va fi produs la Institutul Cantacuzino, fiind deja comandate 1,5 milioane de doze, în bugetul pe anul în curs figurând opt milioane de lei pentru reluarea activității unității, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Eugen Nico-lăescu, potrivit Mediafax.


Potrivit ministrului, România trebuie să devină independentă pe principalele tipuri de vaccinuri și chiar un exportator al acestor produse în zonă. În 2012 a fost primul an în care în campania de imunizare gratuită împotriva gripei nu au mai fost folosite vaccinuri de la Institutul Cantacuzino, pentru că în luna ianuarie mai multe loturi cu doze fabricate la acest institut au fost retrase, din cauza unei concentrații scăzute a tulpinei B, linia de producție a fiolelor fiind ulterior închisă.

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciați producători de imunologice din lume, și-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenția Națională a Medicamentului i-a retras autorizația de punere pe piață a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2607 secunde