Vaccinul antigripal previne infarctul miocardic

283

Articole recomandate

Un vaccin antigripal are mai multe efecte benefice decât cele pentru care a fost creat, conform unui nou studiu care susține existența unei legături între acest tip de vaccin și scăderea riscului de producere a unui infarct miocardic.
Astfel, persoanele adulte care sunt vaccinate împotriva gripei întâmpină un risc mai redus de a suferi un infarct în cursul următorului an, potrivit studiului publicat în ultimul număr al revistei Canadian Medical Association Journal.
"Prin natura acestui studiu nu se poate demonstra această ipoteză în termeni de cauză - efect. Deci nu demonstrează la nivel absolut că vaccinul antigripal previne infarctul, însă demonstrează că acesta poate fi asociat cu o scădere a gradului de risc de a suferi un infarct", a comentat dr. Niro Siriwardena, profesor la University of Lincoln, din Marea Britanie și coautor al acestui studiu.
Cercetătorii britanici care au realizat acest studiu au comparat datele medicale ale unui număr de 16.000 de pacienți de peste 40 de ani, aflați la primul atac cardiac din viață, cu datele medicale de la 62.700 de persoane care nu au suferit niciodată vreun infarct.
Ținând cont și de alți factori majori de risc de producere a infarctelor de miocard, precum fumatul, cercetătorii au ajuns la concluzia că banalul vaccin antigripal poate fi asociat cu o reducere cu 19% a riscului de a suferi un infarct.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1494 secunde