Vaccinul pneumococic a ajuns în cabinetele medicilor de familie

117
Vaccinul pneumococic a ajuns în cabinetele medicilor de familie - largesfaturiutilebebelusiceestev-1506432027.jpg

Articole de la același autor

Vaccinul pneumococic introdus anul acesta în Programul Național de Vaccinare a ajuns la Iași, la sfârșitul săptămânii trecute, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.


Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași, a declarat că au ajuns 7.260 de doze, care începând de luni sunt distribuite la cabinetele medicilor de familie din județul Iași. "Pe lângă vaccinul pneumococic ‘Prevenar 13’ s-a distribuit și scrisoarea metodologică ce se referă la protocolul de vaccinare. Campania de imunizare va demara la începutul lunii octombrie și vor fi vaccinați nou-născuții din luna august 2017, care împlinesc două luni în octombrie 2017. Dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum și pentru primele luni din 2018. Ca și în cazul altor vaccinuri din Programul Național de Vaccinare, Ministerul Sănătății a semnat un Acord Cadru de achiziție cu producătorul, pentru o perioadă de 4 ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăți legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor", a declarat Marius Voicescu.


El a mai precizat că vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0415 secunde