Vasile Astărăstoae: "Sunt șocat de atitudinea ANI!"

1175
Vasile Astărăstoae:
Director al Institutului de Medicină Legală Iași și rector al Universității de Medicină și Farmacie Iași, Vasile Astărăstoae, este reclamat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și abuz în serviciu contra intereselor publice.

În urma evaluărilor demarate la data de 24 octombrie 2011, s-a constatat că Vasile Astărăstoae, a semnat, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, zece contracte de muncă, respectiv, de prestări servicii, în valoare totală de 204.759 de lei, încheiate între Institutului de Medicină Legală Iași și UMF Iași, cu propria persoană, precum și cu fiica sa, Daniela Astărăstoae, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanțare europeană.

Într-un comunicat de presă transmis în această dimineață, dr. Astărăstoae a declarat: "Sunt șocat de atitudinea Agenției Naționale de Integritate. Am aflat de comunicat transmis către presă de ANI, iar prin acest act ANI și-a încălcat propria legislație de funcționare. Mai mult, a încălcat dreptul la apărare deoarece nu mi-a permis să îmi expun punctul de vedere și să depun probe".

Medicul a arătat că are probe foarte clare pentru a demonta toate acuzațiile, iar graba cu care "o agenție a statului roman comunică suspiciuni mă face să cred că există o dorință de a influența rezultatul alegerilor pentru funcția de Rector al UMF Iași, care au loc la data de 16 decembrie și alegerile pentru funcția de Președinte al Colegiului Medicilor din România, care se desfășoară tot în această perioadă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Medicii români trebuie protejați
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Minunile Cuvioasei Parascheva
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Sfânta Parascheva afectată de criză
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Trebuie să știi
Pagina a fost generata in 0.2917 secunde