Verucile de la axilă nu sunt maligne. Nu vă speriați!

176
Verucile de la axilă nu sunt maligne. Nu vă speriați! - verucile1-1653052089.jpg

Articole de la același autor

Verucile de la axilă sunt niște excrescențe benigne, iar tratamentul lor are în mare parte motive cosmetice. Fiți atenți! Verucile moi sunt adesea confundate cu negii. Totuși, aceștia sunt cauzați de un virus papiloma, prin urmare, sunt contagioși. Ce presupune tratamentul verucilor la subraț? Deși nu reprezintă un risc pentru sănătate, mulți doresc să elimine verucile și, da, există diferite opțiuni. Vreți să aflați mai multe despre asta? Cum se manifestă verucile? Acestea sunt, de fapt, niște bulgări moi care cresc în zone tipice, cum ar fi zona inghinală, axilele, pleoapele și gâtul. De obicei, nu au simptome, deși pot provoca disconfort prin agățarea de gulerul cămășii sau de un pandantiv.


Când sunt multiple și mici, verucile sunt filiforme, întrucât sunt leziuni care au un pedicul de aceeași culoare cu pielea sau care sunt hiperpigmentate.

Cele solitare sunt mari și pot măsura până la 5 cm sau mai mult, abundă în pliuri și pe trunchiul corpului. Uneori, se inflamează după o traumă. În acest caz, pot provoca disconfort și sângerare, iar acesta este un motiv suficient pentru a le elimina. Trebuie precizat și că verucile sunt mai frecvente la persoanele cu predispoziție genetică, la cei peste 30 de ani și la cei cu un indice de masă corporală ridicat.


De reținut și că factorii hormonali sunt importanți, verucile apărând adesea la femeile însărcinate și la pacienții cu acromegalie. Cert este că verucile la axilă sunt mai frecvente la bărbați decât la femei. Uneori, însă, reprezintă un indiciu al unei patologii de bază, precum rezistența la insulină sau diabetul de tip 2. Din acest motiv, chiar dacă le înlăturați, este necesar un control medical pentru a exclude posibilele cauze ale acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.495 secunde