Virusul West Nile atacă din nou: o persoană a decedat deja!

195
Virusul West Nile atacă din nou: o persoană a decedat deja! - westnile-1346950216.jpg

12 persoane au fost diagnosticate, anul acesta, cu virusul West Nile, în țara noastră. Unul din pacienți, un vârstnic de 87 de ani din județul Ilfov, care avea și probleme cardiace, a decedat la sfârșitul lunii august.

"Nu există o tendință de creștere a numărului de cazuri în 2012. Suntem în sezonul în care apar, de regulă, astfel de îmbolnăviri. Persoana care a decedat avea suferințe cardiace, la ea fiind confirmată și prezența virusului", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Potrivit specialiștilor, boala nu se transmite de la om la om, ci numai prin înțepătura țânțarului. Infecția cu virusul West Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările sunt diferite. La aproximativ 80 la sută dintre cei infectați cu virus West Nile nu există simptome, în timp ce unele persoane, până la 20 la sută, pot prezenta o formă ușoară de infecție, manifestată prin febră, dureri de cap, dureri de corp, greață, vomă și uneori creșterea în volum a ganglionilor limfatici și erupție cutanată pe fața anterioară și posterioară a toracelui și abdomenului.
Un procent mic de persoane, aproximativ una din 150 de persoane infectate, pot dezvolta forma severă a bolii - meningo-encefalita, manifestată prin febră ridicată, dureri de cap, redoarea cefei, dezorientare, comă, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, pierderea sensibilității și paralizie, simptomatologie ce poate persista, iar afectarea neurologică poate lăsă sechele, potrivit medicilor.

Ce recomandă medicii
Medicii sfătuiesc populația să evite înțepăturile de țânțari prin montarea de plase la ferestrele locuințelor și omorârea insectelor care au intrat în casă.
De asemenea, specialiștii recomandă ca seara, la ieșirea din casă, cetățenii să poarte haine tip jachetă cu mânecă lungă și pantaloni lungi. Este deosebit de util ca pe părțile descoperite ale corpului (față și mâini) să fie aplicate produse care protejează de înțepăturile țânțarilor timp de câteva ore.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1674 secunde