Virusul West Nile, confirmat la un pacient de 75 de ani

122
Virusul West Nile, confirmat la un pacient de 75 de ani - 5b58e9f493ed0image-1533126093.jpg

Articole recomandate

Virusul West Nile a fost confirmat în cazul unui bărbat în vârstă de 75 de ani din municipiul Bacău, el fiind tratat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență și externat la începutul acestei săptămâni, a informat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Mirela Romaneț.

"Este vorba despre o confirmare abia la primul test. Sunt așteptate rezultatele la cel de-al doilea test. Este vorba despre un pacient în vârstă de 75 de ani, care a contactat virusul în urma unor înțepături de țânțari. A primit îngrijiri medicale în secția de Boli Infecțioase, iar evoluția a fost favorabilă și pacientul a fost externat", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Mirela Romaneț.

După confirmarea virusului West Nile, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a transmis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unitățile de primiri urgențe, secțiile de Neurologie și secțiile de Boli Infecțioase, prin care a solicitat monitorizarea persoanelor care prezintă simptome ale unor eventuale contaminări.

Totodată, reprezentanții instituției au notificat Primăria municipiului Bacău, Centrul de Transfuzii, medicul de familie al pacientului la care s-a confirmat prezența virusului și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

Potrivit datelor transmise de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până la această dată, în țara noastră au fost înregistrate 12 cazuri de infecție cu West Nile, în șapte județe și în București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9285 secunde