Vitamina B12 ajută la menținerea sănătății nervilor

141
Vitamina B12 ajută la menținerea sănătății nervilor - vitaminabsursasteadyhealth-1625847009.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, vitamina B12 este foarte importantă pentru organism, iar persoanele care nu consumă carne ar putea avea probleme de sănătate din această cauză. Cum recunoașteți semnele lipsei de vitamina B12? Potrivit dr. Larisa Cătănoiu, medic de familie, vitamina B12 ajută la menținerea sănătății nervilor și a celulelor sangvine, contribuie la transformarea ADN-ului, materialul genetic din toate celulele și, de asemenea, la prevenirea unui tip de anemie.

De obicei, vitamina B12 se găsește în alimente de origine animală și se adaugă la unele alimente fortificate. Alimentele vegetale nu au B12 decât dacă sunt fortificate. Așadar, această vitamină se găsește în ficatul de vită și scoici, dar și în pește, carne de pasăre, ouă, lapte și alte produse lactate.

De asemenea, B12 poate fi luată și din unele cereale și alte produse alimentare, care sunt îmbogățite cu această vitamină. Desigur, în farmacii, sunt disponibile și suplimente alimentare care conțin fie doar vitamina B12, fie vitamina B12 alături de alte vitamine din complexul B, fie alături de mai multe vitamine și minerale.

Înainte de toate, trebuie să știți că deficiența de B12 este rară, deoarece corpul poate stoca rezerve pe mai mulți ani. Din păcate, vegetalele nu au B12, deci persoanele care nu mănâncă nici un produs de origine animală ar trebui să adauge în alimentație produse fortificate cu această vitamină și să ia suplimente alimentare cu B12. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.194 secunde