Vitamina B5 ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor

197
Vitamina B5 ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor - vitamina2-1660145140.jpeg
Vitamina B5 reprezintă o parte structurală a unui compus esențial în metabolism (coenzima A). Aceasta este esențială în orice stadiu al vieții, deoarece este o parte structurală a unui transportator de compuși care produc energie. Funcțiile de bază ale acidului pantotenic, conținut de vitamina B5, sunt variate. 


De exemplu, administrarea de suplimente de B5 poate accelera vindecarea rănilor, iar la persoanele cu un nivel ridicat de grăsimi în sânge, ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor. Totodată, suplimentele cu vitamina B5 sunt eficiente în reducerea simptomelor poliartritei reumatoide. După cum am menționat, vitamina B5 este omniprezentă și se găsește într-o mare varietate de alimente. Principalele surse de vitamina B5 sunt următoarele: carne de vită, pui, crustacee, pește și icre, cum ar fi caviarul. Pe aceeași listă se pot adăuga organele, cum ar fi ficatul de pui și de vită, care conțin multă vitamină B5, dar și cerealele integrale și tărâțele de grâu. De asemenea, vitamina B5 se remarcă mai ales în brânzeturile maturate, dar și în ciupercile leguminoase, cum ar fi fasolea și năutul


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4041 secunde