Vitamina E, recomandată pentru menținerea sănătății sistemului imunitar
Articole de la același autor
Crema pe bază de carbon, combinată cu laserul, vă tratează tenul
07 Octombrie 2022
Frisoane fără febră? Care este explicația specialiștilor
27 Septembrie 2022
De ce nu au poftă de mâncare unele femei gravide
18 Septembrie 2022
Reuşita implantului dentar depinde de mulţi factori
09 Noiembrie 2022
Terapia inductivă de înaltă energie - o noutate în tratamentele de recuperare medicală
30 Septembrie 2022
Mierea și bananele ameliorează durerile în gât
03 Noiembrie 2022
În caz că nu știați, a avea o dietă echilibrată și bogată în vitamine este esențial pentru a vă menține corpul sănătos. Una dintre vitaminele cheie pe care nu trebuie să le uitați este vitamina E. Aceasta este solubilă în grăsimi, având proprietăți antioxidante care ajută organismul să neutralizeze procesul nociv de oxidare a grăsimilor. Studiile actuale arată cât de importantă este această vitamină în protejarea organismului de deteriorarea produsă de radicalii liberi. Neutralizarea acestor radicali este unul dintre secretele reducerii riscului apariției bolilor cronice și îmbătrânirii premature.
În plus, această vitamină solubilă în grăsimi este, de asemenea, un element vital în menținerea sănătății generale a sistemului imunitar. Alimentele care conțin vitamina E sunt, în special, nucile și semințele. În plus, alunele sunt gustarea perfectă după o zi lungă de lucru, deoarece vă vor oferi aproximativ 20% din aportul zilnic recomandat de vitamina E, consumând numai 30 de grame. Semințele de pin sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E, susțin specialiștii. Totodată, laptele vegetal, cum ar fi cel de ovăz, este bogat în această vitamină, la fel ca și semințele de floarea-soarelui, cele de susan sau spanacul.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 27 Februarie 2014
Marţi, 11 Septembrie 2012