Vitamine și minerale care te ajută să slăbești

1593
Vitamina B - armă împotriva oboselii, limitează efectele stresului și diminuează riscul de pierdere necontrolată în greutate. Concret, asigură producția de nedurotransmițători (serotonină, dopamină) care dau sentimentul de bună dispoziție.
Alimente care conțin vitamine din gama B: usturoi, nuci, spanac, produse lactate, carne, pește, cereale de porumb și vegetale, cereale, nuci, ouă.
Magneziul - facilitează arderea caloriilor. Prin urmare, un deficit de magneziu duce inevitabil la creșterea în greutate.
Concentrația de magneziu din organism scade drastic în perioadele de stres, iar organismul, pentru a compensa lipsa, "dictează" un consum mai mare de zahăr. Acesta este motivul pentru care, în perioadele de stres, apare tendința de a consuma multe dulciuri.
Alimente care conțin magneziu: semințe de soia, legume verzi și proaspete, germeni cruzi din grâu, mere, migdale, nuci, miere neprelucrată, piersici, orez brun, smochine, lămâi și grepfrut.
Potasiul - împiedică retenția de lichide și are rol diuretic, asigură buna funcționare neuromusculară, ceea ce optimizează arderile de calorii.
Alimente care conțin potasiu: caise, de preferat uscate, banane, pepene galben, kiwi, nectarine, portocale, pere, prune, varză, țelină, ardei iute, fasole.
Fierul - intervine în procesul de asimilare a zahărului. Carența de fier este sinonimă cu anemia și oboseala. Atunci când ești obosit, există tendința de a arde mai puține calorii, ceea ce are drept urmare creșterea masei de grăsimi.
Alimente care conțin fier: carnea roșie, ficatul, gălbenușul de ou, stafidele, nucile și semințele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8164 secunde