Vreți să scăpați de venele sparte? Scleroterapia este soluția!

353
Vreți să scăpați de venele sparte? Scleroterapia este soluția! - scleroterapie-1533109894.jpg

Articole recomandate

Foarte multe doamne și domnișoare au recurs în ultima vreme la scleroterapie, adică acea procedură minim invazivă prin care se tratează telangiectaziile, vasele și capilarele sparte, venele reticulare și varicele hidrostatice de gradul I. 


Potrivit medicilor constănțeni, acestea pot apărea oriunde pe suprafața corpului, dar cel mai frecvent sunt întâlnite pe față și pe membrele inferioare. Astfel, venele în formă de păianjen sunt vase foarte subțiri, de culoare roșie, purpurie sau albăstruie, care au un traiect sinuos, sunt mai ușor vizibile și sunt situate numai sub piele. Apoi, există telangiectaziile, care reprezintă vase de sânge mici, dilatate, aproape de suprafața pielii.


În cazul tuturor acestor probleme, scleroterapia este soluția. 


Procedura se realizează prin injectarea cu un ac foarte fin a unei soluții (saline) direct la nivelul venelor. Ulterior, în urma injectării se produce coagularea sângelui de la nivelul vaselor injectate determinând sclerozarea lor. Scleroterapia este o procedură sigură și eficientă, prin care pot fi eliminate până la 80% dintre vasele injectate. Rețineți, însă, aceasta nu este o metodă profilactică și nu va preveni apariția altor vase sparte. 


Pentru un tratament eficace este nevoie de mai multe ședințe de tratament, la interval de 1-3 luni. Specialiștii spun că cel mai frecvent motiv pentru scleroterapie sunt așa-numitele vene varicoase și vene spider care se găsesc la aproximativ 80% din populație și apar, de obicei, la nivelul picioarelor. Ca rezultat, sângele se acumulează, ducând la durere, greutate și congestie la picioarele pacienților. Pentru mulți oameni, venele varicoase reprezintă, de asemenea, o problemă cosmetică.
Așa că, după scleroterapie, este normal ca la locul injectării să apară umflături mici cu distensie, vânătăi sau înroșirea pielii, dar nu vă speriați, acestea dispar de obicei după câteva zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8112 secunde