Concurs Zahărul, bun pentru stimularea memoriei

470
Zahărul, bun pentru stimularea memoriei - zahar-1343055071.jpg

Articole de la același autor

Zahărul ar putea fi eficient în prevenirea bolii Alzheimer, după cum arată rezultatele unui studiu recent. Potrivit cercetărilor, efectul benefic al zahărului asupra creierului ar permite prevenirea bolilor legate de neuro-degenerescență, printre care se numără și afecțiunea Alzheimer. Studiul publicat în revista americană "Aging Cell"("Îmbătrânirea Celulară") a demonstrat faptul că zahărul ar fi eficient în stimularea memoriei. Aceste concluzii sugerează că anumite afecțiuni, cum este și boala Alzheimer, ar putea fi prevenite prin consumul de zahăr. Cu toate acestea, se impune mare prudență în consumarea acestui aliment dulce deoarece zahărul în exces provoacă și obezitate și diabet.

Studiile au fost efectuate cu ajutorul unor viermi, folosiți adesea pentru cercetări în domeniul biologiei. Oamenii de știință le-au administrat unora dintre viermi cantități mari de glucoză și au constatat o scădere semnificativă a degenerescenței față de cei care nu au primit zahărul. Experții explică acest rezultat prin aportul energetic al zahărului. Aceștia sunt de părere că neuronii bolnavi sunt lipsiți de energie, glucoza oferindu-le resursele energetice necesare pentru o funcționare normală. Cu toate acestea, chiar dacă degenerescența viermilor scade, ei trăiesc mai puțin și nu sunt atât de sănătoși. Prin urmare, viitoarele studii trebuie să încerce să pună la punct demersuri terapeutice pe bază de zahăr, care să țintească doar neuronii, evitând astfel inconveniente ca tendința de a duce la obezitate și diabet. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7446 secunde