"Zece pentru mișcare" se îndreaptă spre Constanța

143

Articole de la același autor

Boala artrozică este o afecțiune larg răspândită la nivel mondial. Organizația Mondială de Sănătate estimează că peste 150 de milioane de oameni suferă de această boală, ceea ce reprezintă a șasea cauză principală a invalidităților moderate și severe de pe mapamond.

De aceea, la nivelul țării noastre se desfășoară un program educațional adresat medicilor de familie, intitulat "Zece pentru mișcare"; scopul programului este creșterea gradului de conștientizare a impactului bolii artrozice asupra calității vieții oamenilor. Proiectul se desfășoară anul acesta, în 16 orașe, printre care și Constanța.

La sfârșitul săptămânii trecute, caravana "Zece pentru mișcare" a fost prezentă la Tulcea, unde specialiștii le-au prezentat medicilor de familie importanța mișcării, dar și a depistării din vreme a bolii. "Este binevenit să ne reamintim, împreună cu colegii noștri medici de familie, elementele esențiale pentru un mai bun diagnostic, pentru un diagnostic precoce. Interesul nostru este să fie depistată afecțiunea din vreme, pentru un tratament adecvat, atât medicamentos, cât și de recuperare medicală", a declarat dr. Laura Burz, medic reumatolog.

"Un sfat prinde bine întotdeauna și mai ales în această problematică. Multă lume este sedentară, iar mișcarea este un act vital pentru supraviețuire", ne-a declarat dr. Anda Cristina Ispas, unul dintre medicii de familie care a participat la cursuri.

Caravana "Zece pentru mișcare" se va afla în Constanța, la hotel Iaki, pe 19 iunie, unde sunt așteptați medicii de familie din județul nostru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ai artroză? Iată ce n-ai voie să faci
Pagina a fost generata in 0.545 secunde