Ziua Internațională a Medicului de Familie: “Rolul medicinei de familie trebuie întărit”

362
Ziua Internațională a Medicului de Familie: “Rolul medicinei de familie trebuie întărit” - catalinapoiana1scaled-1684498977.jpg

Articole de la același autor

„Medicina de familie trebuie debirocratizată, iar medicul de familie nu trebuie să fie perceput doar ca un „dispecer” al sistemului de sănătate. Medicul de familie este esenţial pentru sistemul de sănătate. Trebuie întărit rolul medicinei de familie”, a transmis vineri Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Familie.


„Îmbunătăţirea perspectivei medicinei de familie este deosebit de importantă pentru un sistem de sănătate sustenabil şi de calitate. Este necesară o mai mare recunoaştere a importanţei medicilor de familie în cadrul sistemului de sănătate, ce trebuie realizată prin politici publice, precum şi o alocare corespunzătoare a resurselor, dar şi implementarea unor soluţii astfel încât să avem, uniformizat, pentru toate familiile din ţară, medici de familie", a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB).


Ziua Internaţională a Medicului de Familie reprezintă ocazia de a sublinia încă o dată importanţa medicinei primare, dar şi a prevenţiei.


Medicul de familie reprezintă un pilon solid al sistemului de sănătate, pentru că el oferă îngrijire medicală primară şi are un rol vital în promovarea sănătăţii.


Una dintre principalele direcţii ale medicinei de familie este aceea de a fi în prima linie de asistenţă medicală.


Un alt aspect important al medicinei de familie este relaţia de încredere pe care medicii o dezvoltă cu pacienţii lor. Prin cunoaşterea detaliată a istoricului medical al fiecărui pacient şi a contextului familial, medicii de familie pot oferi îngrijire personalizată şi continuă. Această relaţie de lungă durată şi înţelegerea profundă a nevoilor pacientului contribuie la creşterea calităţii asistenţei medicale şi la îmbunătăţirea rezultatelor clinice. Deci, da, avem nevoie de medicina de familie, avem nevoie de interes pentru ocuparea locurilor la rezidenţiat în medicina de familie.


Ziua Internaţională a Medicului de Familie a fost desemnată, pe 19 mai, de către Organizaţia Mondială a Medicilor de Familie (WONCA World), în anul 2010.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2997 secunde