1 aprilie, Ziua Internațională a Păsărilor

140
1 aprilie, Ziua Internațională a Păsărilor - ziua-internationala-a-pasarilor-1711971797.jpg

Articole de la același autor

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța reamintește că, la 19 martie 1902, Convenția Internațională pentru protecția păsărilor utile pentru agricultură a fost semnată la Paris, fiind ratificată în 1905 și intrând în vigoare la 1 aprilie 1906. De atunci, la data de 1 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Păsărilor.

Pământul găzduiește circa 50 de miliarde de păsări, aproape de șase ori mai mult decât numărul oamenilor, potrivit unei estimări realizate de oameni de știință. Cercetătorii au ajuns la concluzia că există relativ puține specii comune și multe specii rare. Printre cele mai răspândire 10 specii de păsări din lume se numără vrabia de casă (1,6 miliarde), graurul (1,3 miliarde), pescărușul cu inel (1,2 miliarde) și rândunica (1,1 miliarde). Din cele aproximativ 10.000 de specii de păsări din lume, 10% sunt pe cale de dispariție. Avifauna din România include circa 454 de specii. Dintre speciile de păsări vulnerabile de la noi amintim: pelicanul comun și pelicanul creț, cocoșul de mesteacăn, nagâțul de stepă, gâsca cu gât roșu, dropia, gârlița mică sau acvila de câmp.

„Dar oamenii sunt din păcate, prin acțiunile lor iresponsabile, cea mai mare amenințare la adresa bunăstării păsărilor.

Pentru ca viitoarele generații să se mai poată bucura de prezența, zborul și cântecul păsărilor trebuie să găsim posibilitatea de a împărți, în echilibru, același spațiul vital comun. În perioada actuală în care schimbările climatice și degradarea habitatelor amenință populațiile de păsări la nivel global, este mai important ca niciodată să ne implicăm în conservarea și protejarea acestor minunate specii”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6026 secunde