1 Decembrie, Ziua mondială de luptă împotriva SIDA

605

Articole de la același autor

Data de 1 Decembrie marchează Ziua mondială de luptă împotriva SIDA și 20 de ani de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV.
Pentru a marca evenimentul, voluntarii Asociației Române Anti-SIDA (ARAS) vor merge în "IQ Café", "În Vama" și "La Taclale" unde vor discuta cu tinerii și vor împărți fundițe roșii.
Evenimente care să marcheze Ziua mondială de luptă împotriva SIDA au început încă de 27 noiembrie, când voluntarii ARAS, împreună cu elevii liceului "Mihai Eminescu", au format o fundiță umană, arătându-și astfel sprijinul și suportul lor persoanelor seropozitive, dar și pentru a semnala lipsa implicării comunității locale în programe de derulare în sprijinul cauzei HIV/SIDA.
"Stop Aids. Keep the Promise" este sloganul campaniei din perioada 2005 - 2010 și se adresează, în principal, factorilor politici de conducere, în scopul de a asigura persoanelor afectate de HIV/SIDA accesul la prevenire, îngrijire și tratament, până în 2010.
În județul Constanța, din cei 2.240 de pacienți diagnosticați cu HIV/SIDA sunt în evidență activă 807, din care 714 persoane sunt în terapie antiretrovirală.
Primul caz declarat oficial a fost în anul 1981, în prezent, numărul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA fiind de 33.000.000, dintre care 2.000.000 numai copii.
Fundița roșie este simbolul internațional al luptei împotriva HIV/SIDA.
Maladia secolului a provocat, până acum, 25.000.000 de decese.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9672 secunde