112, și pe ambulanțele private

215
Ambulanțele private care afișează pe mașini numărul propriu de telefon trebuie să treacă, alături de acesta, și numărul public 112, precum și faptul că serviciile oferite sunt contra cost, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății supus dezbaterii publice.
"Normele metodologice vizează mai multe ordine de ministru dezbătute până acum. Actualul proiect va permite punerea în aplicare a legii și vizează, printre alte, organizarea și funcționarea serviciilor de ambulanță și SMURD, dar și organizarea serviciilor private de ambulanță", a explicat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat.
Potrivit proiectului de act normativ, acordarea asistenței medicale private de urgență la nivel prespitalicesc se face de către serviciile de ambulanță private non-profit și de către cele comerciale, cu respectarea unor cerințe. Astfel, participarea serviciilor private non-profit în acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat se face cu aprobarea Ministerului Sănătății Publice, precum și a Ministerului Internelor și Reformei Administrative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0359 secunde