14 zile de izolare pentru cei care se întorc în România. Cine poate evita această măsură?

2459
14 zile de izolare pentru cei care se întorc în România. Cine poate evita această măsură? - istock1126464681-1590687140.jpg
Persoanele care vin din zone "roșii" în România vor intra în izolare timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Măsura poate fi evitată de cei care revin în România doar din țări care nu prezintă risc, informează Digi24. 


Cetățenii români sau străini care vin în România vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Această măsura va rămâne valabilă până pe data de 15 iunie și este valabilă pentru zonele "roșii", cum ar fi Spania, Italia, Germania sau alte tări cu risc de răspândire a virusului. Cine vine dintr-o zonă cu risc mic, sau fără risc, va putea evita măsura izolării.


"Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în țări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetățeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalți vin din țări unde nu este necesară izolarea la domiciliu", a explicat Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6393 secunde