De la începutul anului

223 constănțeni au apelat Telefonul Copilului

248
Numărul apelurilor la "Telefonul Copilului", serviciu destinat primirii sesizărilor cu privire la situațiile de abuz, neglijență și exploatare a minorilor, este în creștere, comparativ cu anii trecuți. Astfel, dacă în 2008 reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța au primit, per total, 382 de apeluri, în prima jumătate a anului 2009 au fost primite deja 223 de sesizări.
Potrivit reprezentanților DGASPC, 14 sesizări au fost finalizate cu instituționalizarea copiilor, 41 dintre cazuri au fost îndrumate către Poliție, iar 26 dintre apeluri au fost rezolvate prin consiliere telefonică.
Sesizările au vizat: opt abuzuri fizice, patru exploatări prin muncă, un abuz emoțional și un abuz sexual etc. "În cazul abuzului sexual, este vorba de minorul de șase ani, din Cumpăna, care a fost filmat de tată în timp ce era violat de mamă. Sesizarea privind abuzul emoțional se referă la un băiețel de șapte ani, din Negru Vodă, pe care mama îl amenința că îl omoară. Copilul a fost instituționalizat și urmează să fie dat în grija unui asistent maternal", a afirmat Anca Ghițulescu, director adjunct DGASPC Constanța. Numărul de telefon la care puteți sesiza abuzurile asupra minorilor este 983 și este disponibil non-stop, permanența fiind asigurată de trei consilieri ai DGASPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 29 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5605 secunde